سند سیاستی توسعه صنعت ماشین‌سازی و تجهیزات تا افق 1404

با رویکرد زنجیره ارزش

 

صنعت ماشین سازی حوزه ای مولد و زیربنایی است که وضعیت آن در هر کشور شاخصی مهم برای ارزیابی سطح توسعه یافتگی صنعتی و تولیدی آن کشور محسوب می‌شود این صنعت به عنوان یک صنعت راهبردی و مادر نقش بسزایی در توسعه کشورهای صنعتی ایفا کرده است.

صنعت ماشین سازی به دلیل تولید کالاهای سرمایه‌ای از جایگاه ویژه ای در اقتصاد برخوردار است. ماشین آلات و تجهیزات صنعتی در تقسیم بندی محصولات به دلیل داشتن دوره عمر نسبتاً طولانی در رده‌ی کالاهای سرمایه ای قرار می‌گیرند و در واقع زیر ساخت تولید دیگر کالاها از جمله کالاهای مصرفی و مصرفی بادوام هستند. ماشین آلات به هر وسیله مکانیکی الکتریکی یا الکترونیکی گفته می‌شود که

برای انجام برخی کارها و ایجاد اثر یا نتیجه خاص طراحی و استفاده میشود. صنعت ماشین سازی و تجهیزات بخشی مهمی از صنعت ساخت محور است که به کمک آن تولید در حوزه‌‌ های طراحی مهندسی و تامین ماشین آلات و تجهیزات خطوط تولید نیروگاهی نفت، گاز و پتروشیمی کشاورزی و صنایع تبدیلی معدن و فرآوری معدنی لوازم خانگی ،غذایی دارویی و بهداشتی صنایع حمل و نقل نساجی و پوشاک و برق الکترونیک و مخابرات و سایر ماشین آلات و تجهیزات مرتبط میسر می شود. از این رو انتظار میرود با پیروی از سیاستی درازمدت توسعه هدفمند این صنعت صورت گرفته و با حرکتی همه جانبه توسط تمامی ذی نفعان رشد و پیشرفت پایدار آن شکل گیرد.

این سند در راستای تعمیق ساخت داخل ماشین آلات و تجهیزات ارتقای کیفیت محصولات نهایی و در جهت رقابتی شدن با محصولات مرغوب خارجی و کاهش قیمت تمام شده تولیدات این صنعت تدوین شده است. سیاست کلی این سند حمایت و تقویت واحدهای مرتبط با اولویت بخش خصوصی در حوزه ی صنایع ماشین سازی و ساخت تجهیزات صنعتی است.

این سند از طریق این لینک  قابل دانلود می‌باشد.

 

با حمایت ستاد توسعه اقتصاد دانش‌بنیان ماشین‌سازی و تجهیزات پیشرفته صنعتی

حضور شرکت‌های حوزه ماشین‌سازی و تجهیزات پیشرفته صنعتی در دومین نمایشگاه ملی فن‌نما

ستاد توسعه اقتصاد دانش‌بنیان ماشین‌سازی و تجهیزات پیشرفته صنعتی در دومین نمایشگاه ملی نوآوری و فناوری «فن‌نما» با هدف بهبود تعاملات بین شرکت‌های نوآور و جذب سرمایه‌گذاران حضور پیدا کرد. دومین نمایشگاه ملی نوآوری و فناوری «فن‌نما» از 10 تا 13 مهرماه 1403 به مدت چهار روز در محل نمایشگاه بین‌المللی اصفهان برگزار شد. این رویداد که به‌منظور پیوند بین نیازهای فناوری، توانمندی‌های شرکت‌های خلاق و دانش‌بنیان، و نهادهای مالی طراحی شده است، با شعار «ما برای وصل‌کردن آمده‌ایم» برگزار شد و بیش از ۱۵۰ شرکت دانش‌بنیان، صنایع بزرگ و صندوق‌های تأمین مالی در آن حضور داشتند. هدف اصلی این نمایشگاه ارزش‌آفرینی و ایجاد فرصت‌های شغلی در حوزه فناوری، بهبود تعاملات بین شرکت‌های نوآور و جذب سرمایه‌گذاران بود.

ستاد توسعه اقتصاد دانش‌بنیان ماشین‌سازی و تجهیزات پیشرفته صنعتی در دومین نمایشگاه ملی نوآوری و فناوری «فن‌نما» با هدف بهبود تعاملات بین شرکت‌های نوآور و جذب سرمایه‌گذاران حضور پیدا کرد.

دومین نمایشگاه ملی نوآوری و فناوری «فن‌نما» از 10 تا 13 مهرماه 1403 به مدت چهار روز در محل نمایشگاه بین‌المللی اصفهان برگزار شد. این رویداد که به‌منظور پیوند بین نیازهای فناوری، توانمندی‌های شرکت‌های خلاق و دانش‌بنیان، و نهادهای مالی طراحی شده است، با شعار «ما برای وصل‌کردن آمده‌ایم» برگزار شد و بیش از ۱۵۰ شرکت دانش‌بنیان، صنایع بزرگ و صندوق‌های تأمین مالی در آن حضور داشتند. هدف اصلی این نمایشگاه ارزش‌آفرینی و ایجاد فرصت‌های شغلی در حوزه فناوری، بهبود تعاملات بین شرکت‌های نوآور و جذب سرمایه‌گذاران بود.

اهداف و بخش‌های نمایشگاه

نمایشگاه فن‌نما در سه بخش اصلی برگزار ‌شد:

  1. نیازمندی‌های حوزه فناوری: در این بخش، صنایع و دستگاه‌های اجرایی، چالش‌ها و نیازمندی‌های خود را در حوزه فناوری ارائه کردند. این نیازها عمدتاً شامل مشکلاتی است که هنوز پاسخ مناسبی از طرف حوزه فناوری دریافت نکرده‌اند.
  2. توانمندی‌های شرکت‌های خلاق و دانش‌بنیان: شرکت‌های دانش‌بنیان و خلاق، محصولات و توانمندی‌های خود را به نمایش می‌گذارند. هدف این بخش، به نمایش گذاشتن دستاوردهای نوآورانه و تقویت چرخه اقتصادی این شرکت‌ها از طریق قراردادهای مختلف است.
  3. نهادهای مالی و سرمایه‌گذاران: در این قسمت، نهادهای مالی و سرمایه‌گذاران به‌عنوان سرمایه‌گذاران ریسک‌پذیر حضور داشتند و فرصت‌های مالی را برای پیوند دادن نیازهای فناوری و توانمندی‌های شرکت‌ها فراهم کردند.

این نمایشگاه در راستای کمک به اقتصاد دانش‌بنیان و همچنین افزایش سطح همکاری بین شرکت‌های فناور و سرمایه‌گذاران برگزار ‌شد. در واقع، یکی از اهداف مهم این رویداد تقویت و گسترش اقتصاد دانش‌بنیان در شهر اصفهان است، شهری که با بیش از ۸۰۰ شرکت دانش‌بنیان، سهم قابل توجهی از این بخش در سطح کشور را به خود اختصاص داده است.

ستاد توسعه اقتصاد دانش‌بنیان ماشین‌سازی و تجهیزات پیشرفته صنعتی نیز در جهت این اهداف و حمایت از شرکت‌های حوزه ماشین‌سازی و تجهیزات پیشرفته صنعتی در نمایشگاه حضور یافت. این نمایشگاه فرصت مناسبی برای معرفی توانمندی‌های شرکت‌های ماشین‌ساز و تجهیزات پیشرفته صنعتی بود. شرکت‌های ماشین‌سازی در حوزه‌های تولید دستگاه‌های CNC، سازنده قالب‌های صنعتی، سازنده ابزار دقیق، اندازه‌گیری دما و تجهیزات مکانیکی صنایع، سازنده موتورهای الکتریکی و درایو، سازنده دستگاه‌های اکسترودر پلاستیک، سازنده خطوط و ماشین‌آلات فوم پلی‌یورتان و پلی‌استایرن، تولید کننده گیربکس‌های صنعتی، سازنده تجهیزات حوزه نفت، گاز و پتروشیمی درنمایشگاه حضور داشتند.

مسابقات و رویدادهای جانبی

نمایشگاه فن‌نما علاوه بر فعالیت‌های اصلی، میزبان رویدادهای متنوعی دیگری نیز بود. یکی از مهم‌ترین این رویدادها، چهارمین دوره مسابقات رباتیک دانشگاه صنعتی اصفهان بود که با حضور دانش‌آموزان و دانشجویان از سراسر کشور برگزار ‌شد. این مسابقات با هدف، یافتن راه‌حل‌های فناورانه برای چالش‌های روز دنیا طراحی شده است. همچنین برنامه‌های دیگری نظیر کارگاه‌های آموزشی و نشست‌های تخصصی با عناوینی مانند “فن ورک”، “فن نت”، “فن گیم”، و “فن حکمرانی” در طول برگزاری نمایشگاه برگزار و به نفرات برتر جوایزی اهدا شد.

کلمات کلیدی

تصاویر

 ستاد فرهنگسازی اقتصاد دانش بنیان  ستاد فرهنگسازی اقتصاد دانش بنیان  ستاد فرهنگسازی اقتصاد دانش بنیان  ستاد فرهنگسازی اقتصاد دانش بنیان  ستاد فرهنگسازی اقتصاد دانش بنیان
//isti.ir/ZXVy